Безплатна доставка за онлайн поръчки

За поръчки над 100лв и тегло до 20кг по Спиди експресна до офис или адрес или до офис на Еконт

Важно!

От 01.04.2019 г. всички пратки с наложен платеж се изпращат с услугата Пощенски паричен превод ! Услугата е маркирана в товарителницата на куриера като ППП или "п.превод" т.е. разписката за пощенския превод издадена от куриерската фирма играе ролята на касов бон. В случай на издаване на фактура за стойността на пратката, фактурата ще присъства на хартиен носител вътре в пратката, като за нейното осчетоводяване потребителя трябва задължително да изиска от куриера разписка за пощенски превод на стойността на дължимия наложен платеж и я прикрепи към фактурата !

Ардуино Уно /Arduino Uno Rev.3/ с ATMEGA16U2

Ардуино Уно /Arduino Uno Rev.3/ с ATMEGA16U2
ZOOM
Код на продукта: ARDUINO UNO R3 ATMEGA16U2
Наличност: В наличност
Цена: В наличност 17.90лв.
Цената е с 20% ДДС: 17.90лв.
Кол-во: +
-
  - или -  

Ардуино Уно SMD /Arduino Uno SMD Rev.3/

 
Ардуино Uno SMD (rev.3) е микроконтролерна развойна платка с ATmega328 AVR микроконтролер (datasheet). Има 14 цифрови входно-изходни (I/O) порта, 6 аналогови входа, 16 MHz резонатор, четири светодиода (един потребителски, свързан на 13-ти цифров I/O порт и три, които индикират работата на платката: ON, Tx и Rx), USB конектор, захранващ куплунг, бутон за рестартиране и ICSP конектор. Шест от цифровите I/O порта могат да се използват като PWM (ШИМ) изходи. Свързването с компютър се осъществява чрез USB кабел - USB A to USB B.
 
Uno може да се захранва през USB порта на компютъра или от външен източник, като превключването между различните начини за захранване става автоматично. Външният източник на захранване може да е AC-DC адаптер (7 до 12V) или батерия.
 
В Ардуино Uno Rev.3 микроконтролера Atmega8U2, програмиран като USB-to-Serial адаптер, служещ за USB връзката, е сменен с Atmega16U2. След пина Aref са добавени два допълнителни пина за сигналите SDA и SCL (I2C протокола). Бутонът за рестартиране е преместен до USB конектора, а след пина reset има нов порт IOREF.
 
Важно: В комплекта не е включен USB кабел!
USB кабел за връзка на Ардуино Уно с компютър - USB-A USB-B.
 
Технически характеристики:
  • Микроконтролер: Atmega328P (SMD)
  • Работно напрежение: 5 V
  • Захранващо напрежение (препоръчително): 7-12 V
  • Цифрови I / O порта: 14 (от които 6 могат да са PWM изходи)
  • Аналогови входове: 6
  • Максимален ток на I / O порт: 40 mA
  • Прогрaмируема памет: 32 KB, от които 0.5 KB заети от буутлоудъра
  • SRAM: 2 KB
  • EEPROM: 1 KB
  • Тактова честота: 16 MHz
 
 
Ардуино e платформа с отворен код, има голяма обществена подкрепа в цял свят и обширен набор от библиотеки и примери за използването му.
С помощта на Ардуино може много лесно да се навлезе в света на микроконтролерите. За създаване на приложения и програмиране на микроконтролерни платки Ардуино се използва свободния софтуер ArduinoIDE, който е изключително удобен и лесен за употреба. В официалния сайт може да намерите подробна информация за Ардуино и много примерни проекти за взаимодействието му с периферни устройства (сензори, изпълнителни механизми, Ардуино Shields и др.).
 
 

Напишете отзив


Вашето име:

Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:Ардуино Уно /Arduino Uno Rev.3/ с ATMEGA16U2 × 1 бр.

Цена: 17.90лв.