Безплатна доставка за онлайн поръчки

За поръчки над 100лв и тегло до 20кг по Спиди експресна до офис или адрес или до офис на Еконт

Важно!

От 01.04.2019 г. всички пратки с наложен платеж се изпращат с услугата Пощенски паричен превод ! Услугата е маркирана в товарителницата на куриера като ППП или "п.превод" т.е. разписката за пощенския превод издадена от куриерската фирма играе ролята на касов бон. В случай на издаване на фактура за стойността на пратката, фактурата ще присъства на хартиен носител вътре в пратката, като за нейното осчетоводяване потребителя трябва задължително да изиска от куриера разписка за пощенски превод на стойността на дължимия наложен платеж и я прикрепи към фактурата !

Тестер за батерии HW586

Тестер за батерии HW586
ZOOM

Код на продукта: XK9005 HW586 BATTERY TESTER 9999AH
Наличност: В наличност
Цена: В наличност 19.90лв.
Цената е с 20% ДДС: 19.90лв.
Кол-во: +
-
  - или -  

Модулът измерва капацитета на батерия или пакет от батерии с напрежение от 1,5 до 12V чрез измерване на времето, разрядния ток и напрежението на клемите. По време на измерването на дисплея постепенно се извеждат данни за текущо измерения капацитет, консумация на ток и напрежение на клемите до зададената стойност на крайното напрежение. След това модулът изключва клетката или батерията от товара и показва нейния капацитет. Има възможност за корекция на крайното напрежение или калибриране на измереното напрежение и разрядния ток.

Спецификации:

Захранване: 4.5–6V / 70mA (микро USB вход)

Напрежение на измерваната клетка или батерия: 1–15 V, резолюция 0,01 V

Крайно напрежение на прекъсване: 0,5–11 V, точност ± 0,1 V

Разряден ток: макс.3A

Максимален измерен капацитет: 9999Ah

Размери: 42 × 19мм

Инструкции за употреба:

1) Свържете пакета или батерията, разрядния резистор и след това захранването на модула (microUSB). Дисплеят показва напрежението на клемата на батерията.

2) Използвайте бутоните + и -, за да регулирате крайното напрежение на изключване, кога модулът да изключи товара от батерията. За Li-Ion или LiPol клетки задайте 2.7V (предварително зададени 2.5V) или кратни на това напрежение, за 12V оловно-киселинна батерия 10,8V (по подразбиране 9V). Потвърдете с OK.

3) Сега измереният капацитет започва да се отчита и стойностите на текущия ток и напрежение на клемите също се показват една след друга. Когато се достигне крайното напрежение, батерията се изключва от товара и стойността на измерения капацитет мига на дисплея. Натиснете OK, за да се фиксира стойността на капацитета и натиснете OK отново, за да нулирате модула и да бъдете готови за следващите измервания.

4) Съпротивлението на разреждане се определя по отношение на номиналното напрежение и капацитета на измерената батерия. За Li-Ion клетка 18650 е подходящо съпротивление от 3.6–7.5 ома (разряден ток 0.5–1A), за 12V оловна батерия с капацитет 10–40Ah съпротивление от 4–5 ома (разряден ток 3A). Точната величина на съпротивлението обаче не оказва влияние върху правилното измерване на модула, а само върху условията на работа по време на разреждането.

Съобщения за грешки:

ERR1: напрежението на батерията е по-високо от 15V

ERR2: напрежението на батерията е по-ниско от предварително зададеното крайно напрежение на изключване

ERR3: напрежението на клемите пада твърде бързо (дефектна батерия или висок ток на разреждане)

ERR4: Разрядният ток е по-висок от 3,1А - увеличете стойността на съпротивлението при разреждане

Калибриране:

Ако имате точен А-метър с обхват 2А, можете да калибрирате модула за по-точни измервания. Влизате в режим на калибриране с едновременно натискане на всичките три бутона.Тогава тестът започва автоматично, с продължително натискане на бутона OK е възможно да се коригира стойността на дисплея.

Напишете отзив


Вашето име:

Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:Тестер за батерии HW586 × 1 бр.

Цена: 19.90лв.