Безплатна доставка за онлайн поръчки

За поръчки над 100лв и тегло до 20кг по Спиди експресна до офис или адрес или до офис на Еконт

Важно!

От 01.04.2019 г. всички пратки с наложен платеж се изпращат с услугата Пощенски паричен превод ! Услугата е маркирана в товарителницата на куриера като ППП или "п.превод" т.е. разписката за пощенския превод издадена от куриерската фирма играе ролята на касов бон. В случай на издаване на фактура за стойността на пратката, фактурата ще присъства на хартиен носител вътре в пратката, като за нейното осчетоводяване потребителя трябва задължително да изиска от куриера разписка за пощенски превод на стойността на дължимия наложен платеж и я прикрепи към фактурата !

ПУЛСОВ ОКСИМЕТЪР FINGERTIP PULSE OXIMETER

ПУЛСОВ ОКСИМЕТЪР FINGERTIP PULSE OXIMETER
ZOOM
Код на продукта: USTR OXIMETER PULSE
Наличност: В наличност
Цена: В наличност 22.90лв.
Цената е с 20% ДДС: 22.90лв.
Кол-во: +
-
  - или -  

ПУЛСОВ ОКСИМЕТЪР FINGERTIP PULSE OXIMETER
Пулсоксиметърът е медицински уред, който измерва кислородното насищане на кръвта (SpO2) и сърдечната честота (пулс). Той може да бъде използван, както в болнични заведения и медицински и спортни центрове, така и в домашни условия.
Характеристики:

Показване на измерените показания на OLED дисплей
Автоматично изключване
Консумация с ниска мощност, непрекъсната работа в продължение на 36 часа

Диапазон на измерване:

SpO2: 70% ~ 99%
Пулс: 30 – 250 удара/ мин.
Точност:

|SpO2:: ± 2%
Пулс: ± 2 ударa или ±2 % от стойността
Захранване: стандартни батерии тип ААА


Снабдяването на органи и тъкани с кислород играе много важна роля за човешкото тяло. Без дишане нашите тъкани ще умрат за минути. Въпреки това, този процес не се ограничава до вентилацията на белите дробове, има много важен втори етап - транспортирането на газове през кръвта. Има редица показатели, които отразяват неговата поява, сред които насищането на кислород (т.е. наситеността на хемоглобина с него) в кръвта.
КАКВО СЕ ИЗМЕРВА С ПУЛСОКСИМЕТЪРА?
НИВОТО НА КИСЛОРОД В АРТЕРИАЛНАТА КРЪВ - SpO2 (кислородна сатурация)
Насищането с кислород е индикатор за движението на кислорода в организма, и показва дали се подава достатъчно количество кислород към тялото, особено към белите дробове. Кислородът се свързва с хемоглобин в червените кръвни клетки, когато се движи през белите дробове. Той се транспортира из цялото тяло като артериална кръв.
Пулсът се формира от контракциите на артериите и придвижването на кръвта в тях, в резултат от съкращенията на лява сърдечна камера. Той показва състоянието на сърцето и кръвоносните съдове, тяхната еластичност, атомични особености и проходимост.
Определянето на насищането с пулсов оксиметър е най-простият и най-достъпен метод. Не изисква нарушаване на целостта на кожата и вземане дори на малко количество кръв за анализ. Просто поставете устройството на пръста си и ще получите резултата за няколко секунди.

Напишете отзив


Вашето име:

Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:Сходни артикули (32)

ПУЛСОВ ОКСИМЕТЪР FINGERTIP PULSE OXIMETER × 1 бр.

Цена: 22.90лв.